Jdi na obsah Jdi na menu
 


article preview

 Pro veřejnost.

V reakci na zkušenost se svévolným vstupem veřejnosti do prostoru letiště Teplice přinášíme informace, jak mohou občané z řad veřejnosti oficiálně navštívit a využít areál Letiště Teplice. 

1. Je třeba, aby si návštěvníci z řad veřejnosti uvědomili, že celý areál letiště Teplice, včetně dráhového systému a přilehlých pozemků (viz. situační nákres letiště ve starších příspěvcích)je místo, které podléhá určitému bezpečnostnímu a provoznímu režimu. 

2. Areál Letiště Teplice, včetně dráhového systému a přilehlých pozemků (viz. situační nákres letiště ve starších příspěvcích) je v soukromém vlastnictví Leteckého klubu Teplice.

Z těchto důvodů (kdy ten první je v podstatě nejdůležitější ) není do areálu možný volný přístup osob z řad veřejnosti. I když není areál oplocen, což by bylo z provozních i finančních důvodů těžko proveditelné, je nutno toto dodržovat. Veřejnost je o zákazu volného vstupu do areálu informována cedulemi po obvodu areálu zejména na začátku příjezdové cesty u hlavní brány a začátku vychozených cestiček. Cedule nelze při pohybu po cestičkách přehlédnout.

Provozovatel striktně vyžaduje dodržování zákazu vstupu do areálu letiště bez jeho souhlasu. Osoby, které zákaz poruší budou z areálu vykázány. Pokud výzvu k opuštění areálu neuposlechnou a budou se nadále bez souhlasu provozovatele v areálu zdržovat, bude situace řešena s asistencí PČR nebo MP. 

Tak a zde návod jak areál navštívit oficiálně a se souhlasem provozovatele. 

Areál je možno veřejností navštívit za účelem sportu rekreace nebo vzdělávání. Komerční činnost je řešena individuálně s vedením klubu. 

Vstup do areálu je povolen pouze hlavní bránou a po vstupu je nutno se doptat na dozorovou službu letiště. Ta je v areálu letiště provozována 24 h denně a je od ní možno získat souhlas s návštěvou areálu. 

Službě popište účel návštěvy a kde se chcete pohybovat.

POZOR!!!! Veškerý pohyb návštěvníků v areálu Letiště Teplice je na vlastní nebezpečí!!!

V případě zájmu o prohlídku letadel a hangáru a provozních ploch vám bude přidělen doprovod a s ním se můžete vydat na prohlídku. 

V případě jiných aktivit, např. běh, kondiční cvičení, obyčejná vycházka, vycházka se psem, cyklo, jízda na koni, pouštění modelů letadel, draků a pod. budete poučeni o pohybu v areálu a bude vám umožněno se po něm pohybovat samostatně. Pohybovat samostatně se můžete pouze mimo stojánku letadel, hangárovací a provozní prostory a dráhový a pojížděcí systém. Osoby nezúčastněné na provozu nesmí být blíže než 50m od provozovaných strojů.

Při povolení samostatného pohybu v areálu není v žádném případě možné, aby se osoby, které nejsou účastny na provozu letadel pohybovali po drahách a v jejich bezprostřední blízkosti. Osoby se psy a jinými zvířecími miláčky musí zajistit, aby tito v žádném případě nepobíhali nekontrolovatelně po areálu. Nezanechávejte v areálu odpadky a jiné předměty. 

Při chůzi po cestě okolo letiště se dostanete do míst, kde cesta vede okolo prahů dráhového systému ( vyznačeno velkými bílými ležatými znaky tvaru písmene L). V těchto místech očekávejte možnost velmi nízko letících letadel na přistání. Nevstupujte v takovém případě do prostoru prahu dráhy, dejte letadlům přednost !!!! a pak prostor prahu dráhy rychle přejděte. Dbejte, aby nedošlo k vběhnutí vašich zvířecích miláčků před přistávající nebo startující letadlo!!!!!

Provozování draků, modelů a balonů, provoz PG PPG.

Pouštění draků v přímé linii sestupu a startu letadel a v její blízkosti je nepřípustné. Letiště mají ochranné zóny a v jejich prostoru není možný nekoordinovaný provoz létajících aparátů, v tomto případě draků, modelů, parglidů apod. 

Letecké modely

Letecký klub Teplice pod sebou sdružuje modeláře a pokud nejste jejich členy musíte mít s provozováním modelu v areálu letiště souhlas provozovatele. Pokud chcete model provozovat mimo areál letiště, ale současně v jeho blízkosti, jste povinni vaší činnost s provozovatelem letiště koordinovat. Využití areálu Letiště Teplice pro provozování let. modelu osobami, které nejsou sdruženy v modelářském klubu pod Let. klubem Teplice je možné po zaplacení příspěvku na provoz areálu Letiště Teplice (100kč/den).Na základě, tohoto příspěvku získáte souhlas létat s modelem celý jeden den na ploše udržovaného modelářského letiště situovaného v areálu Letiště Teplice. 

Provozování jiné letecké techniky (balony, PG,PPG)

Pokud chtějí osoby, které nejsou registrovanými členy Letiště Teplice nebo Leteckého klubu Teplice, využít areál letiště pro provoz letecké techniky typu balony,PG a PPG, je tato činnost podmíněna souhlasem provozovatele a zaplacením příspěvku na provoz areálu letiště 100kč/den). 

poslední bod na závěr: při vaší návštěvě letiště Teplice platí že :

LETECKÝ PROVOZ MÁ VŽDY PŘEDNOST!!!!!!. 

A na vás je, abyste se v areálu chovali tak, aby toto pravidlo bylo dodrženo v rámci bezpečnosti naší i Vaší.

v případě dalších zkušeností s návštěvami veřejnosti, budou tato pravidla doplněna nebo upravena.

Děkujeme za pochopení a v případě zájmu vás rádi uvítáme při oficiální návštěvě Letiště Teplice.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Archiv

Kalendář
<< leden >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statistiky

Online: 2
Celkem: 288214
Měsíc: 3794
Den: 112