Jdi na obsah Jdi na menu
 


Možnosti využití - Letiště Teplice

Rádi bychom infomovali všechny piloty, které rádi přivítáme, že naše dráhy

article preview


Rádi bychom infomovali všechny piloty, které rádi přivítáme, že naše dráhy

18-36 v délce 480 m a 11-29 v délce 400 m jsou plně provozuschopné.

Prosím pozor, pouze v případě dlouhodobých dešťů, se může v místě odbočení z dráhy k TWY vyskytnout podmáčení pravého rohu. V tomto případě je potřeba rolovat na stojánku při levé straně pojížděčky.

Na letišti funguje 24h dozorová služba, která je schopna na požádání zajistit dodání pohonných hmot pro ul letouny (Ba 95,98). Maziva jsou možná pouze omezeně z běžné distribuční sítě (b. pumpy). 

Hangárování letadel je možné, ale omezeně podle aktuální situace a místa, jinak kotvení letadel venku. Většinou není problém zaparkovat jeden ULL a min.2 rogala.

V případě nutnosti drobných oprav je možno využít letištní dílnu. Dozorová služba zná znalosti a zkušenosti jednotlivých techniků a disponuje tel.kontakty, takže se lze vždy domluvit.

Po příletu je možné pro odpočinek využít letištní klubovnu vybavenou PC s internetem, meteostanicí, TV. Dále je možno využít v případě potřeby WC a sprchu. Letiště disponuje altánkem s grilem a udírnou, bazénem či odpočinkovou terasou. 

V letištním baru je možno se občerstvit studeným i teplým nápojem podle aktuální vybavenosti baru a kuchyňky. Pokud si někdo vozí s sebou oběd je možno využít mikrovlnku. 

V případě potřeby je v dosahu 10 min.pěšky restaurace s výbornou kuchyní a také cukrárnou a kavárnou. Doporučujeme využít oběd na terase, kde se vám naskytne nádherný výhled na Krušné hory.

Doprava z letiště do historického centra lázeňského města Teplice je možná vlastními silami.  Volnou procházkou cca 20 minut nebo 5 min.pěšky na stanici MHD, ale také je možné dohodnout se s někým z osazenstva letiště nebo dozorovou službou na odvozu na konkrétní místo. 

Další zajímavosti v okolí letiště :

- pěšky dosažitelná místní unikátní vodárna nad letištěm odkud je pěkný výhled do okolí. Vodárna také slouží při příletu jako vhodný orientační bod, protože letiště je asi 1 km západně od této.

- za shlédnutí stojí jistě i teplická botanická zahrada

- zámeček Doubravka na pahorku na okraji města se zajímavou historii.

- pokud by jste si měli chuť udělat celodenní výlet, doporučujeme navštívit město Krupku, s muzeem havířství přímo v prohlídkové štole Svatý Martin, na druhém konci Krupky pak lze zaparkovat u lanovky a vyjet sedačkovou lanovkou na Komáří Vížku, odtud se vám naskytne fantastický výhled na středohoří.

- nebo vyjet MHD na Cínovec a absolvovat pěší okruh okolo skalních útvarů v Česko-Německém pohraničí.

- krásný letecký výletní okruh lze zažít, pokud vystoupáte přes obec Klíny nad hřeben Krušných hor nad přehradu Fláje a pak pokračovat východním směrem nad horami přes Komáří Vížku dál na Tiské stěny (skalní město) a stolovou horu Děčínský Sněžník, poté pokračovat přes Děčín nad Pravčickou bránu a dále letět kurzem jih nad údolím Labe a pokračovat k vysílači Buková hora odtud se přes Ústí nad Labem po levé straně dostanete zpět na základnu našeho letiště.

- kdo je jazykově vybaven, může při letu nad horami pokračovat do Německa a letět se podívat například na Königstein (15 min.východně), odtud západním směrem na Frauenstein, rovněž s muzeem dobívání cínu. Pouze pozor na tzv. ptačí oblasti bez let. provozu, které sousedí z německé strany s českou hranicí a jsou vyznačeny v leteckých mapách Německa. Výškový rozsah mají GND-2000AGL, ale dá se jim bez problémů vyhnout. 

- přistávací poplatky jako takové se u nás nevybírají v případě nekomerčního provozu. V případě komerčního provozu nebo širšího využití uvedeného zázemí letiště je nutno počítat s drobným příspěvek na provoz letiště, aby bylo možno zázemí pro piloty udržovat na dostatečné úrovni. 

Oblohu bez mráčků přeje Letiště Teplice.

 
 


Archiv

Kalendář
<< leden >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statistiky

Online: 3
Celkem: 292925
Měsíc: 4631
Den: 258